woensdag 27 juli 2011

Django zijn 's levens felheid!

Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer is nieuwe beeldroman. Deze is te zien op www.voordekunst.nl Een Nederlandse western, die zijn weerga niet kent. Geheel in de traditie van Sergio Leone, Sam Peckinpah en Alfred Hitchcock. Stripliefhebbers zullen ook de invloed van de Italiaanse stripmaker Hugo Pratt herkennen. De introductie van de Nederlandse historicus Johan Huizinga zal iedereen met een historische hobby doen smikkelen. Dit alles kunt u lezen in Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer.

Neen, het album is niet slechts een avontuur. Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer is een queeste naar liefde, strijd en heroïek. Een poging om slechts mannelijk te zijn. Het stripverhaal is uniek omdat er van een beeldsequentie geen sprake is. De platen ogen meer als filmposters. De ervaring is die ook van een film. Een voorbeeld kunt op www.voordekunst.nl bekijken

Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer wordt met hulp van het Amsterdams fonds voor de kunsten mogelijk gemaakt en door donaties van particulieren.
Ook met uw hulp kan Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer een groot succes worden. U kunt zelfs met uw eigen portret meedoen in het avontuur Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer. Voor verdere details verwijs ik u naar: www.voordekunst.nl.

Django 3 - Een Ave Maria voor de IJzer zal verschijnen op 10 september in het Graphic Design Museum in Breda. Dit ter gelegenheid van het stripfestival in Breda.

Tim van Broekhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten